HomeOver Ilonka VlemsPsychosociale therapieBehandelmethodeTarievenContact
» Stress » Relatieproblemen » Hooggevoeligheid / Hoogsensitiviteit » Negatief zelfbeeld » Depressie » Angsten - Fobieën

Hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit (HPS)

Mensen die hooggevoelig zijn, zijn  gevoeliger voor prikkels dan gemiddeld en merken meer details en signalen op. Door deze (over) gevoeligheid zijn mensen met HPS vaak empatisch en zorgzaam  ingesteld.  Afhankelijk van het individu, kiezen ze voor diepgang en creatieve oplossingen, hierbij zijn ze vaak perfectionistisch.

 

Helaas hebben deze kwaliteiten in onze snelle en overweldigende wereld ook een andere kant. Hooggevoeligheid kan leiden tot o.a. oververmoeidheid, stress, vermijdingsgedrag en schuld- en minderwaardigheidsgevoelens. Mensen die hier last van hebben, zijn meestal uit balans en kunnen zelf moeilijk compassie voor zichzelf hebben waardoor ze soms niet in staat zijn om positief in het leven te staan. Therapie op maat biedt hiervoor een oplossing.

 

Ilonka Vlems is van mening dat HPS geen beperking is maar juist een verrijking. Haar therapie is dan ook niet gericht op 'herstel' maar op het verkrijgen van inzicht met daarbij behorende handvatten. Het eventueel aanpakken van negatieve gebeurtenissen uit het verleden kan deel uitmaken van de therapie evenals het versterken van eigen krachtbronnen zodat het leven authentiek en mooi geleefd kan worden.

" Indien de ziel dus volmaakte liefde wil ervaren,

moet zij elk menselijk gevoel beleven"

Psychosociaal therapeut
Ilonka Vlems
Dommelseweg 26
5554 NR Valkenswaard
bellen Bel voor advies
of voor een afspraak
06 31 96 43 74
Of neem hier contact op.
Linkpartners Site built by HQ-webdevelopment